Mijn Stage In Malaga

BY MADS WALRAVENS

Mijn internationale stage bij Malaga Bike Tours & Rentals

Hola allemaal!

Mijn naam is Mads, ik ben 17 jaar oud en ik studeer Internationale Marketing & Communicatie aan het Astrum College in Velp in Nederland. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie en ik heb het afgelopen half jaar stage gelopen bij Malaga Bike Tours.

In deze blog vertel ik je hoe het is om stage te lopen bij Malaga Bike Tours en hoe het is om stage te lopen in de geweldige stad Malaga!

Waarom stage lopen in Malaga?

Malaga is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt als je de optie krijgt om stage te lopen in het buitenland, totdat je de weerberichten bekijkt! Nee, dat is een grapje natuurlijk. Kortom, de stad is gewoon geweldig, het weer is geweldig en er hangt altijd een geweldige sfeer.

De stad Málaga is ook niet al te groot, dus alles is lekker dicht bij elkaar – meestal op loop- of fietsafstand. Een ander voordeel is dat er hier veel andere internationale studenten zijn, waaronder veel Nederlandse!

Fietser fietst door de haven van Malaga op een Malaga Bike Rentals City Bike

Ik fiets door de spectaculaire haven van Malaga tijdens een fietstocht

Hoe vond ik Malaga Bike Tours?

Ik heb Malaga Bike Tours gevonden via een stagebureau genaamd JongLeren. In het begin had ik een gesprek met hen. Zij zorgen niet alleen voor een stage, maar ook voor accommodatie. Dit ging gelukkig allemaal heel soepel. Jongleren biedt ook ondersteuning tijdens je verblijf in Malaga.

(Als je via een bureau gaat, is het zeker gemakkelijker. Je hebt echter geen bemiddelingsbureau nodig om een internationale stage te lopen. Je kunt rechtstreeks een e-mail sturen naar Malaga Bike Tours info@malagabiketours.eu- om te solliciteren naar een stage).

Wat deed ik tijdens mijn stage in Malaga?

Mijn dagen begonnen vaak met het verhuren van fietsen aan klanten die de stad wilden verkennen.

Stagiaire helpt klanten met het verhuren van fietsen in de Malaga Bike shop

Ik help klanten bij het verhuren van fietsen

Het was geweldig om te zien hoe mensen genoten van de vrijheid van de fiets. Ik kreeg de kans om ze te helpen de perfecte fietsroute te kiezen.

Ik heb ook geleerd hoe ik fietstours moet geven. Het was in het begin best veel werk om alle verhalen en algemene informatie te leren, maar het was het zeker waard!

Tijdens het geven van de rondleidingen moest ik presenteren voor een grote groep mensen. Ik moest er ook voor zorgen dat de groep veilig was en natuurlijk dat ze het naar hun zin hadden!

Als student Internationale Marketing en Communicatie kon ik ook mijn vaardigheden in de praktijk brengen. Van het maken van Instagram en Facebook posts tot het maken van filmpjes van de fietsroutes en beroemde bezienswaardigheden in Malaga.

Wat heb ik geleerd tijdens mijn stage in Malaga?

Deze stage heeft mijn persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Mijn Engels is enorm verbeterd door de constante interactie met klanten en collega’s. (Ik heb ook een beetje Spaans geleerd….un poquito)!

Ook mijn sociale vaardigheden zijn sterk verbeterd, wat in de toekomst goed van pas zal komen. En laten we niet vergeten dat ik nu ook een pro ben in het huishouden en koken. Als je stage loopt in het buitenland, moet je goed voor jezelf kunnen zorgen!

Wat heb ik in de toekomst aan mijn stage?

Deze stage heeft me voorbereid op de toekomst. De ervaring die ik heb opgedaan in marketing en communicatie is perfect. Het vermogen om in een internationale omgeving te werken en effectief te communiceren is een vaardigheid die me ver zal brengen in mijn toekomstige carrière.

En zoals ik al eerder zei, is het leiden van fietstochten een grote verantwoordelijkheid. Daarom zal die ervaring toekomstige werkgevers laten zien dat ik vertrouwen heb in mensen, dat ik groepen kan organiseren en managen en dat ik de leiding kan nemen.

Positieve beoordelingen van klanten

Het hoogtepunt van mijn stage? Zonder twijfel de positieve beoordelingen van klanten op Google Maps. Het is geweldig om te zien dat mijn inspanningen niet onopgemerkt zijn gebleven en dat klanten mijn bijdrage aan hun ervaring waarderen.

Het is een motivatieboost en een geweldig bewijs dat hard werken loont. Hier zijn een paar van de vele 5-sterrenbeoordelingen die ik heb ontvangen in de tijd dat ik bij MALAGA BIKE werkte.

5 sterren Google beoordelingen van Malaga Bike

Een paar van de geweldige recensies die klanten van MALAGA BIKE over mij schreven

Toptip: Vraag klanten altijd om beoordelingen. Dan kun je ze opnemen in je CV of in je portfolio als je solliciteert naar een andere stage of baan. Het zijn harde bewijzen van hoe andere mensen jou zien.

Conclusie…

Tijdens mijn stage in Malaga heb ik niet alleen fietsen verhuurd en tours gegeven, maar heb ik ook veel andere ervaringen opgedaan. Mijn stage bij Malaga Bike Tours & Rentals heeft mijn kijk op het leven verbreed en mijn persoonlijke en professionele vaardigheden verbeterd.

Wat de toekomst ook brengt, ik ben er klaar voor – met een rugzak vol herinneringen en een glimlach die nog heel lang zal blijven hangen.

Stagiaire uit Nederland voor de fietsenwinkel in Malaga

Mijn “kantoor” voor 5 maanden tijdens mijn stage in Malaga bij Malaga Bike Tours & Rentals door Kay Farrell